Tuula

Hyvinvoinnin asialla

Tuula, Lempäälä 173, Nuorisokellarilla käymässä
Tuula Petäkoski-Hult, kuuntelee kuntalaisia ikään ja taustaan katsomatta.

Kysyttäessä, että olenko aina asunut Lempäälässä, vastaan asuneeni pois Lempäälästä noin 10 vuotta. Vammalan aluesairaalassa synnyin, kun isä oli töissä Tyrvään Sammaljoella. Olin alle vuoden, kun silloin kolmihenkinen perheemme muutti Lempäälään, isäni syntymäkotikuntaan. Opiskelemaan ja työelämään siirtyessäni muutin hetkeksi ensin Tampereelle ja sitten vuodeksi Espooseen, kun opiskelin Helsingissä. Palasin Lempäälään kolmekymppisenä perheenäitinä, koska koin sen olevan hyvä paikka asua ja kasvattaa lapsia.

Perheen kissat nauttivat lämmöstä patterin yläpuolisella tasolla. Kuva: Karoliina Hult

Läheisiini kuuluvat puoliso, lapset ja lastenlapset sekä seniori-ikäinen äitini miesystävänsä kanssa. Puolisoni kanssa meillä on lemmikkeinä kaksi kissaa. Eläinrakkaus on periytynyt myös lapsillemme, joiden lemmikkien ja hoidokkien koko on vaihdellut hamsterista hevoseen. Perheeni ja kokemusteni kautta perheiden ja eri-ikäisten yksilöiden hyvinvoinnin tukeminen on noussut minulle tärkeäksi asiaksi ja tavoitteeksi.

Yhteisten asioiden hoitaminen on kiinnostanut minua jo ennen lukion päättymistä. Opiskelut olivat jo pitkällä ja perhekin oli perustettuna, kun lähdin mukaan ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Tulin valituksi kunnanvaltuuston jäseneksi jo ensimmäisellä kerralla. Perheen ja läheisten tuki on ollut tärkeää luottamustehtävien hoitamisessa.